> volgende film

Indonesia’s Cultural Heritage
donderdag 7 juni | 10.00 uur

Recording the Future: An Audiovisual Archive of Everyday Life in Indonesia in the 21st Century
Voor dit project, waarbij het leven van alledag op film wordt opgenomen, zijn acht willekeurige plaatsen in Indonesië geselecteerd: Payakumbuh, Surabaya, Bittuang, Sintang, Kawal, Delanggu en Jakarta. Het zijn geen representatieve plaatsen voor ‘Indonesië’, maar ze tonen het dagelijks leven op verschillende manieren: de stad, het platteland, de havenstad, bergdorpen, kustplaatsen en riviergebieden. Het project startte in 2003, met de opnames van twee plaatsen elk jaar. Elke vier jaar zullen er opnieuw opnames gemaakt worden, om zo een ‘historisch gelaagde taart’ te maken.

Andre Triadiputra, Lexy jr. Rambadeta, Fridus Steijlen en Henk Schulte Nordholt (Indonesia, The Netherlands) | Indonesia

contact:
Dr. Fridus Steijlen, KITLV/Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies
t: +31 71 5272639
e: steijlen@kitlv.nl
w: www.arts.usyd.edu.au/departs/indonesian/series/2007.shtml

Andre Triadiputra is een onafhankelijke professionele cameraman en fotograaf uit Yokyakarta. Lexy jr. Rambadeta is een bekende en geëngageerde Indonesische documentairemaker. Hij is een van de oprichters van Off Stream Films. In 2006 won hij een prestigieuze prijs bij het Documentary Film Festival in Yogyakarta. Henk Schulte Nordholt is hoofd van de onderzoeksafdeling van het KITLV. Hij is historicus en een bekende Indonesië specialist. Zijn belangrijkste onderzoeksvelden zijn Balinese geschiedenis, politiek geweld, de antropologie van het kolonialisme en de moderne politiek in Indonesië. Fridus Steijlen is een onderzoeker bij het KITLV. Hij is opgeleid als antropoloog en een van de leidende specialisten in ‘oral history’ in Nederland. Hij is gespecialiseerd in de Molukken en de Indische gemeenschap in Nederland.