Nieuws en nieuwsbrief

Volg hier het Cineblend nieuws. We sturen je ook graag uitnodigingen voor de Cineblend debat avonden en het filmfestival, laat ons je emailadres weten via info@cineblend.nl 

Grote gezamenlijke opening van Beeld voor Beeld 2016 en Framer Framed in Tolhuistuin

Grote gezamenlijke opening van Beeld voor Beeld 2016 en Framer Framed in Tolhuistuin

Op 29 april 2016 vindt de grote gezamenlijke opening plaats van het Beeld voor Beeld festival 2016 én de Framer Framed tentoonstelling 'Voices Outside the Echo Chamber'

Beeld voor Beeld opent om 20.00 uur in de IJzaal van de Tolhuistuin, aansluitend op de opening van de tentoonstelling van Framer Framed om 17.00 uur. De opening van de tentoonstelling wordt opgeluisterd door de live cinema performance €urovisions.

 

 

PROGRAMMA
17:00 : bij Framer Framed: Opening expositie Voices Outside the Echo Chamber. In deze groepstentoonstelling, samengesteld door Katayoun Arian, worden dominante denkkaders over migratie, grenzen en mensrechten tegenover elkaar gezet en bevraagd.

18:00 – 19:00 : bij Framer Framed: European Souvenirs presenteert €urovisions: een spectaculaire live cinema show van vier media kunstenaars. Zij remixen muziek, film en uniek materiaal uit archieven tot een cinematografische happening waarin het verhaal van migranten tot leven komt.

19:00 – 20:00 : openingsborrel in Exporuimte en IJzaal. Muziek van Neco Novellas (Mozambique, www.neconovellas.com)

20:00: IJzaal: opening Beeld voor Beeld festival door Firoez Azarhoosh, projectcoördinator Ongekend Bijzonder, een Vluchtelingen Oral History project, gevolgd door de Nederlandse première van:

Trapped by Law

Sami Mustafa (Kosovo) |Kosovo, Servië, Duitsland | 2015 | 90 min | Engels, Duits, Roma gesproken, Engels ondertiteld

 

Kefaet en Selami, twee Roma, broers en rappers, groeiden op in de hiphop cultuur van Essen, Duitsland. Kefaet werd geboren in Kosovo; op 4-jarige leeftijd werd hij door zijn ouders meegenomen naar Duitsland. Selami werd in Essen geboren en was nog nooit in Kosovo geweest. Tijdens een dramatische nacht in maart 2010 worden Kefaet en Selami naar Kosovo gedeporteerd, een onbekend land voor hen. Gescheiden van familie en vrienden proberen ze te dealen met de situatie en doen ze alles wat binnen hun macht ligt om terug te keren naar Duitsland. Maar de asielwet staat in de weg.

Geplaatst op 18 april 2016 door beeld voor beeld