Programma Cineblend debatavonden 2017

Upcoming:

20 juni 2017: Ada for Mayor
Tijdens de eerste Cineblend debatavond van 2017 wordt de film 'Ada for Mayor' van regisseur Pau Faus vertoond, met na afloop nagesprek en panel discussie. Deze debatavond vindt plaats in het kader van het Cineblend Festival 2017 en van het International Social Housing Festival.

Ada for Mayor volgt Ada Colau voor een jaar, vanaf de tijd dat ze actie voert tegen gedwongen huisuitzettingen tot de dag dat ze wordt ingezworen als burgemeester van Barcelona. De site van het International Social Housing Festival gaat dieper in op de film en de impact van snel stijgende huizenprijzen, toerisme, AirBnB e.d. op de leefbaarheid en sociale structuren van de stad.

Datum en tijd: dinsdag 20 juni, 19.30 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger
Toegang vrij, graag reserveren via de site van Pakhuis de Zwijger

 

Cineblend
Cineblend is een maandelijkse avond in informele sfeer met film en debat. De thematiek concentreert zich op beeldvorming over culturen in de Nederlandse media en is vaak gekoppeld aan actuele maatschappelijke thema's. Per thema nodigen we vooraanstaande sprekers uit het veld uit om aan de hand van beeldfragmenten met elkaar en het publiek in discussie te gaan. Elke avond wordt afgesloten met een borrel waarbij het gesprek kan worden voortgezet.

Cineblend startte in 2007 in het Tropentheater en wordt sinds oktober 2013 georganiseerd in Pakhuis de Zwijger. De toegang is gratis.

Op de site van Pakhuis de Zwijger staat een overzicht van CIneblend vanaf 2013. Een overzicht van alle Cineblend avonden vanaf 2007 komt binnenkort beschikbaar.