Nieuws en nieuwsbrief

Volg hier het Cineblend nieuws. We sturen je ook graag uitnodigingen voor de Cineblend debat avonden en het filmfestival, laat ons je emailadres weten via info@cineblend.nl 

Meer dan 600 films ingezonden voor festival 2017

Dit jaar vindt het Cineblend festival (voorheen Beeld voor Beeld festival) plaats van 13 – 24 juni 2017. Filmmakers werden begin 2017 opgeroepen om voor 10 april 2017 films in te sturen rond het thema Inclusie en Uitsluiting. In totaal werden ruim 600 films ingezonden. 

Inzendingen stonden open voor producties die zich bezighouden met cultuur, beeldvorming en/of sociale vraagstukken, of producties die passen binnen het thema van het festival. Dit jaar is het overkoepelende thema:

Inclusie en uitsluiting.

Volgens veel commentatoren, analisten en media is dit hét belangrijkste politieke en maatschappelijke issue van de 21e eeuw: wie hoort erbij en wie wordt uitgesloten? Culturele identiteit en nationalisme gaan hand in hand bij het definiëren van wie wordt binnen gesloten en wie er buiten valt. We vertonen films die processen van uitsluiting en inclusie zichtbaar maken. In de tweede festivalweek richten we ons in het kader van het Amsterdam Roots Festival op documentaires over Migratie en Muziek: welke rol speelt muziek bij het benadrukken van culturele en groepsidentiteit, met name in een migratiesetting?

Sluitingsdatum 10 april 2017, 17.00. 

Geplaatst op 10 april 2017 door beeld voor beeld