New Talent Films 1: Caring For the Elderly

EYE Cinema 2, Amsterdam | donderdag 12 februari | -

Nagesprek met regisseurs Annelies van der Ploeg en Clément Abbey onder leiding van onderzoeker en docent Lea Zuyderhoudt. In haar werk brengt ze tradities rondom het vertellen van verhalen op reservaten in Canada in beeld. De camera speelt hierbij een belangrijke rol. 

The Unraveling

Wereldpremière

De samenleving vergrijst en dementie komt steeds vaker voor. Als gevolg van deze ziekte valt iemands persoonlijkheid stap voor stap uiteen. De Herbergier in Arnhem vangt mensen op die lijden aan geheugenproblemen en niet meer zelfstandig kunnen wonen. We krijgen een pijnlijk maar ook mooi inkijkje in de dagelijkse realiteit van Annie, Resi, Jan, Bob en hun dierbaren.

Annelies van der Ploeg (Nederland)
Nederland | 2014 | 58 min
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld

Annelies van der Ploeg maakte deze documentaire als onderdeel van haar master in culturele antropologie en ontwikkelingssociologie aan de universiteit van Leiden. 

The Visits

Nederlandse première

Al meer dan twintig jaar is Geneviève plattelandsarts in de Belgische Ardennen. Ze is dokter, psychologe en sociaal werkster tegelijk. Haar oude patiënten bezoekt ze in verpleeghuizen of thuis, of ziet ze tijdens het spreekuur. Ze kent de familiegeschiedenis. Zo is ze een intieme getuige van het laatste deel van hun leven.

Clément Abbey (België)
België | 2014 | 40 min
Frans gesproken, Engels ondertiteld

Clément Abbey studeerde filosofie in Parijs, en verhuisde daarna naar België om aan het Institut des Arts de Diffusion (IAD) te leren hoe je films moet maken. Hij was medeauteur en mederegisseur van een korte fictiefilm, Pierrick, voordat hij deze documentaire regisseerde als deel van zijn opleiding in België.