Traces of War: Burma and Nagorno-Karabakh

EYE Cinema 2, Amsterdam | zaterdag 14 februari | -

Nagesprek met de regisseurs Monika Pawluczuk en Jana Richter en filmmaker en producent David Safarian.

When I Am A Bird

Nederlandse première

MuLa, een vrouw die tot de Kayan behoort, woont sinds twee jaar als Birmese vluchteling met man en zonen in Thailand. Haar dochter is achtergebleven en woont aan de andere kant van de grens. De moeder wil haar over laten komen om ook haar een beter leven te bezorgen. De wachttijd, die vol spanning en angst is, bepaalt het ritme en de atmosfeer van deze film.

Monika Pawluczuk (Polen)
Polen | 2013 | 23 min
Engels ondertiteld
http://www.wajdastudio.pl

Awards:

Special Mention Festival of Migrant Film Slovenia 2014; Best Cinematography Wegiel Film Festival in Katowice, Poland 2014; Special Award of the President of the Polish Filmmaker Association 'Man in Danger' in Łódź, Poland 2014; SIGNIS award Signes de Nuit festival in Paris; Lubuskie Film Summer in Łagów, Poland 2014; Special Mention Fresh Film Fest in Prague 2014.

Radio- en televisiejournalist Monika Pawluczuk is de regisseur van Models en So You Should Change. Samen met Katarzyna Miller schreef ze het boek Being A Woman and Not Going Crazy, dat in verschillende landen verscheen.

Traces of War: Scenes of Everyday Life in a Non-Existent country

Wereldpremière

Twintig jaar na de wapenstilstand is er nog steeds geen vredesakkoord voor Nagorno Karabach. De onafhankelijke maar niet-erkende staat, die vanouds bewoond wordt door Armeniërs, bestaat in feite niet. Toch bouwen de inwoners een leven op. Tsovak is de directeur van een school en geeft wis- en natuurkunde. Sayat is danser, maar treedt op als burgemeester van Havsatagh. Ze kijken uit naar de dag dat hat vredesakkoord getekend en hun land erkend zal worden.

Jana Richter (Duitsland)
Armenië | 2014 | 55 min
Armeens gesproken, Engels ondertiteld
http://www.richterproduction.de/Traces of War/index.html