Gezamenlijke opening Beeld voor Beeld en Framer Framed (Tolhuistuin)

Tolhuistuin, Amsterdam | vrijdag 29 april | -

Gratis toegang.
Reserveren voor opening Beeld voor Beeld in Tuinhuis via
info@beeldvoorbeeld.nl

17:00 - Framer Framed
Opening expositie Voices Outside the Echo Chamber. In deze groepstentoonstelling, samengesteld door Katayoun Arian, worden dominante denkkaders over migratie, grenzen en mensrechten tegenover elkaar gezet en bevraagd.

18:00 - Framer Framed
European Souvenirs presenteert €urovisions: een spectaculaire live cinemashow van vier mediakunstenaars. Zij remixen muziek, film en uniek materiaal uit archieven tot een cinematografische happening waarin het verhaal van migranten tot leven komt.

20:00 - IJzaal Tolhuistuin
Opening Beeld voor Beeld festival door Firoez Azarhoosh (Ongekend Bijzonder) gevolgd door de Nederlandse première van Trapped by Law (2015, Sami Mustafa, Kosovo).

 

Trapped by Law

Nederlandse première

Kefaet en Selami, twee Romabroers en rappers, groeiden op in de hiphop cultuur van Essen, Duitsland. Kefaet werd geboren in Kosovo. Op 4-jarige leeftijd werd hij door zijn ouders meegenomen naar Duitsland. Selami werd in Essen geboren en was nog nooit in Kosovo geweest. Tijdens een dramatische nacht in maart 2010 worden Kefaet en Selami naar Kosovo gedeporteerd, een onbekend land voor hen. Gescheiden van familie en vrienden proberen ze te dealen met de situatie en doen ze alles wat binnen hun macht ligt om terug te keren naar Duitsland. Maar de asielwet staat in de weg.

Sami Mustafa (Kosovo)
Duitsland | 2015 | 90 min
Engels, Duits gesproken, Engels ondertiteld
https://trappedbylawmovie.wordpress.com/