ADA FOR MAYOR (Bioscoop Het Ketelhuis)

Het Ketelhuis, Amsterdam | zondag 18 juni | -

Screening van Ada for Mayor, over een van de meest opzienbarende politieke campagnes van deze eeuw en nagesprek met de regisseur Pau Faus onder leiding van Charlotte Govaert, oud televisiejournalist en nu universitair docent Media-analyse en Journalistiek aan de VU.

Must see voor politici, beleidsmakers en iederee die geïnteresseerd is in politiek.

Ada for Mayor is ook te zien tijdend Cineblend debat op dinsdag 20 juni om 19.30 in Pakhuis de Zwijger

 

Ada For Mayor

Nederlandse première

Ada For Mayor volgt Ada Colau een jaar lang op de voet: vanaf het moment dat ze zich inzet voor mensen die door een hypotheekschuld uit hun huis worden gezet, tot het moment dat ze wordt beëdigd als eerste vrouwelijke burgemeester van Barcelona. Dit intieme filmdocument bestaat onder andere uit Colau’s eigen videodagboek en geeft de kijker een inkijkje in het functioneren van een nieuw burgerplatform. De film documenteert een historische overwinning en illustreert daarmee de politieke veranderingen die plaatsvinden in Zuid Europa én de innerlijke strijd van iemand die bang is om juist dat te worden wat ze zo vaak heeft bekritiseerd.

Pau Faus (Spanje)
Spanje | 2016 | 86 min
Catalaans gesproken, Engels ondertiteld

Pau Faus studeerde architectuur. In 2013 richtte hij COMANDO VIDEO op, een service voor sociale bewegingen om hun dagelijkse werkzaamheden te documenteren. Na een aantal korte films gemaakt te hebben, maakte hij zijn eerste lange documentaire in 2015 met Sí se puede (Yes, we can). Ada For Mayor is zijn tweede langere documentaire.