Reglement voor inzending 2017

De selectie vindt plaats in samenspraak met een programmaraad, bestaande uit antropologen, documentaire filmmakers, researchers en producenten.

Om in aanmerking te komen voor selectie dient u het online aanmeldingsformulier in te vullen. In het formulier dient u te vermelden:

  • Een link naar een DOWNLOADABLE file voor selectiedoeleinden, HD mp4 of .mov. Deze blijft in het bezit van Cineblend, uitsluitend voor intern of educatief gebruik.
  • Daarnaast uploadt u twee stills van de productie voor publicatie (in de festivalcatalogus en op de website) en voor promotionele doeleinden (300 dpi. afdrukkwaliteit). Deze stills blijven in het bezit van Cineblend.
  • De productie moet in het Engels zijn óf voorzien van Engelse ondertiteling.
  • De maker wordt geacht bij de vertoning aanwezig te zijn aangezien discussie een centraal kenmerk van het festival is. Reiskosten binnen Nederland worden vergoed.
  • Hoewel het geen eis voor selectie is, prefereren we eerste vertoningen van films.
  • De makers van geselecteerde producties worden uiterlijk 2 mei 2017 op de hoogte gesteld van hun selectie. In het geval van selectie geeft de houder van de copyrights Cineblend toestemming om korte trailers van maximaal 4 minuten van de productie te gebruiken voor promotionele doeleinden via publieke media zoals televisie en Internet. Deze trailers zullen ook op de Cineblend website geplaatst worden om de film te promoten.

Deadline voor inzendingen: dinsdag 18 april 2017, 17.00 uur.
Meer informatie: info@beeldvoorbeeld.nl

Ga naar het inzendformulier